Școala cu clasele I-VIII " Grigore Moisil " Ploiești


13.jpg

PLOIEŞTI,  Str. Laurilor, nr. 2A

Tel. /Fax: 0244 567036

E-mail: grigore_moisil2003@yahoo.com
18.jpg
     Anul acesta, programul educativ  „Sănătatea are gust bun”, organizat de XXL Mega Discount, se desfășoară în școala noastră
, 17 decembrie, elevii școlii Grigore Moisil vor învăța chiar de la Alex Cîrțu, finalist Master Chef, cum pot mânca sănătos și gustos fără eforturi mari, în cadrul programului educativ „Sănătatea are gust bun”, ajuns la cea de-a doua ediție. Astfel, miercuri, 17 decembrie, de la ora 10:00, 101 elevi, din clasele xx, xx si xx, vor lua parte la ore interactive, în care vor învăța cum să prepare gustări delicioase și sănătoase.
Seara, acțiunea se mută în magazinul XXL Mega Discount, unde, între orele 17:00 – 18:30 vom asista cu toții la un moment de gătit, în care Alex Cîrțu ne va arăta cum să preparăm o masă de Crăciun sănătoasă, prin metode inovative și amuzante! Parinți, veniți cu caietul de notițe, pentru că sigur veți dori să notați rețetele lui Alex. În plus, să nu uităm, de la mic la mare, că sănătatea începe la masă.
Evenimentul nu se va încheia fără concursuri cu premii surpriză, pregătite de XXL Mega D
iscount pentru cei mai implicați participanți.

 

PREZENTARE

     "O școala pentru fiecare" ce are în vedere stimularea și valorificarea potenţialului tuturor elevilor săi, printr-un demers didactic modern, eficient și coerent , desfășurat într-un spaţiu corespunzător dotat. Urmărim realizarea unui învăţământ diversificat care să încurajeze competiţia și să favorizeze înnoirea, să asigure dezvoltarea personală și profesională a elevilor, compatibilă cu cerinţele comunităţii locale și în perspectivă europeană. Misiunea noastră cea mai importantă este să modelăm sufletele copiilor astfel încât să se integreze exemplar în societate.
   Școala funcţionează cu 4 grupe de grădiniţă, 19 clase la ciclul primar, 15 clase la ciclul gimnazial, totalizând  997 de copii.

      Școala cu cls. I-VIII "Grigore Moisil", Ploiești (fosta Școala Nr.8) situată în Cartierul Nord al orasului Ploiești, a fost înfiinţată la 1 septembrie 1964 iar la data de 15 iulie 1965 a fost inaugurată actuala clădire. În februarie 2004 școala a luat numele marelui matematician Grigore Moisil în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenţi ministrul Educaţiei și Cercetării, prefectul judeţului Prahova, primarul municipiului Ploiești, reprezentanţi ai ISJ și bineînţeles profesori, elevi și părinţi. O certitudine este faptul că Şcoala cu Clasele I-VIII "Grigore Moisil" , Ploiești a fost cea mai mare școala, ca numar de elevi, din judeţul Prahova, între anii 1970-1980 având înscriși 1500 elevi. Școala a devenit repede o instituţie în care se asigură o pregătire deosebită elevilor.

 

     VIZIUNEA ORGANIZAŢIEI ȘCOLARE

        Este stabilită prin concretizarea politicii, strategiei și tacticilor de asigurare a calităţii, performanţă în oferirea serviciilor educaţionale, promovarea spiritului de angajare , dialog deschis, permanent cu partenerii educaţionali și sociali.

     Angajare responsabilă, certificarea calităţii și performanţă în oferirea serviciilor educaţionale , un dialog deschis  și armonizare permanent cu așteptările partenerilor educaţionali și sociali.

         MISIUNEA ORGANIZAŢIEI ȘCOLARE

" Semeni fapte, culegi deprinderi, semeni deprinderi, culegi caracter, semeni caracter, culegi un destin ( dicton chinezesc)

     Misiunea noastră are în vedere realizarea unui proces de învăţământ de înaltă calitate, printr-o ofertă educaţională bazată pe scopuri, obiective, politici, strategii de dezvoltare clare.

Școala cu clasele I-VIII " Grigore Moisil" Ploiești își propune:

·       Crearea unei școli centrată pe promovarea valorilor și principiilor democratice, pe implicarea mai largă a comunităţii în viaţa școlii pentru comunitate ;

·       Crearea unei școli capabile să promoveze competenţele de bază: a învăţa pentru a ști , pentru a face , pentru a fi, pentru a trăi împreună cu ceilalţi;

·       Climatul educaţional al școlii să fie bazat pe performanţă, competiţie transparent și onestă, pe cooperare și încurajarea iniţiativei individuale și a inovaţiei didactice menite să susţină dezvoltarea  individual a fiecărui elev și egalitatea de șanse prin educaţie.

·       Să devină un reper educaţional al sistemului de învăţământ prahovean;

·       Să promoveze un învăţământ modern, deschis și flexibil, capabil să asigure formarea armonioasă a personalităţii și dezvoltarea  echilibrată a competenţelor academice, sociale, fizice, spirituale, și artistice ale copiilor;

·       Să satisfacă prin serviciile diversificate oferite,  exigenţele consumatorului- copilul;

·       Să se integreze în comunitate , asigurând un raport optim între grupurile de interes: elevi,  părinţi , cadre didactice, autorităţi locale, agenţi economici, etc;

·       Să-și fundamenteze obiectivele pe valorile școlii : personalul , facilităţile, produsul și fondurile;

·       Să-și orienteze politica educaţională pe calitatea serviciilor și obţinerea performanţelor.

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one