Școala cu clasele I-VIII " Grigore Moisil " Ploiești


13.jpg

PLOIEŞTI,  Str. Laurilor, nr. 2A

Tel. /Fax: 0244 567036

E-mail: grigore_moisil2003@yahoo.com
18.jpg
     Anul acesta, programul educativ  „Sănătatea are gust bun”, organizat de XXL Mega Discount, se desfășoară în școala noastră
, 17 decembrie, elevii școlii Grigore Moisil vor învăța chiar de la Alex Cîrțu, finalist Master Chef, cum pot mânca sănătos și gustos fără eforturi mari, în cadrul programului educativ „Sănătatea are gust bun”, ajuns la cea de-a doua ediție. Astfel, miercuri, 17 decembrie, de la ora 10:00, 101 elevi, din clasele xx, xx si xx, vor lua parte la ore interactive, în care vor învăța cum să prepare gustări delicioase și sănătoase.
Seara, acțiunea se mută în magazinul XXL Mega Discount, unde, între orele 17:00 – 18:30 vom asista cu toții la un moment de gătit, în care Alex Cîrțu ne va arăta cum să preparăm o masă de Crăciun sănătoasă, prin metode inovative și amuzante! Parinți, veniți cu caietul de notițe, pentru că sigur veți dori să notați rețetele lui Alex. În plus, să nu uităm, de la mic la mare, că sănătatea începe la masă.
Evenimentul nu se va încheia fără concursuri cu premii surpriză, pregătite de XXL Mega D
iscount pentru cei mai implicați participanți.

 

Proiecte  în care  furnizorul de educaţie a fost implicat, în calitate de beneficiar sau partener,  în ultimii trei ani

Nr.

crt.

Nume proiect

Tip de proiect */

modalitate de finanţare **

 

Beneficiar/

partener

1.

„LEARN AND PLAY"

Proiect Multilateral COMENIUS

Finantare C E

Beneficiar si partener

2.

„OUR DAY STARTS WITH A SMILE

Proiect Multilateral COMENIUS

Finantare C E

Beneficiar si partener

3.

THE HEALT PROMOTION JUST IN THE KINDERGARTEN"

Proiect ETWINNING

Beneficiar si partener

4.

„LET' S MAKE OUR TOYS OURSELVES"

Proiect ETWINNING

Beneficiar si partener

5.

„ GIVE ME A HAND, BE MY FRIEND"

Proiect ETWINNING

Beneficiar si partener

6

„TOLERANŢÂ ZERO FAŢĂ  DE VIOLENŢĂ"

Şcoala cu cls. I-VIIII, nr. 3 Slobozia

Finanţare MECTS

7

Proiect „Ziua Şcolii"

Şcoala cu cls. I-VIII „Grigore Moisil", Năvodari

Beneficiar si partener

8

Proiect Gâdeşte, Reciclează!

Fundaţia Alexandrion Group

Beneficiar si partener

9

„ŞTIINŢE CU JUNIORI"

Liceul Pedagogic „SPIRU HARET" Buzău  si Scoala cu cls.I-VIII „C.E. PALADE"Buzău

Beneficiar si partener

Proiecte, în ultimii trei ani,  în care cadrele didactice şi/ sau copii/elevii unităţii de învăţământ au fost implicaţi

Nr.

   crt.

Nume proiect

Iniţiator *

1

„TRĂIM SĂNĂTOS, GÂNDIM SĂNĂTOS"

Prof.inv.primar GEORGESCU CRISTINA

2

„CUNOAŞTEM  LUMEA  ÎNTRE PRIETENI APROPIAŢI"

Prof. FLORESCU CORINA

3

„PRIETENIA, FLOARE RARĂ"

Prof. MARIA BÂCU

4

„ÎNVĂŢĂM  SA  CRESTEM  IMPREUNA"

proiect pe 4 ani in colaborare cu Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Maria" Vălenii de Munte şi Directia Generala de Asistenta  Socială şi Protectia Copilului Prahova

Prof. MAGDALENA  IONESCU

5

Proiectul    Mesagerul   Verde 

Prof. Săcăluş Adriana

6

Proiectul Naţional Ecofan

Prof. Morcovescu Mihaela

Prof. Văduva Magdalena

Prof. Bâcu Maria

Prof. Ilie Oana

7

Programul educaţional « Copilul şi legea »

Secţia de poliţie nr.2 Nord

8

FRED GOES NET

C.P.E.C.A Prahova

9

Proiect « Cei mai frumoşi ani »

Prof. Florescu Corina

10

Proiect « Ce înseamnă comunismul pentru mine »

Prof. Mărunţelu Stelu

11

Programul naţional « Patrula Eco »

Prof. Săcăluş Adriana

Prof. Văduva Magdalena

Prof.inv.primar Magdalena  Ionescu

 

12

Concursul   Naţional   de  Proiecte  "  Şcoala  lui   Andrei » 

Prof. Săcăluş Adriana

 

 

 

Proiect naţional

,,Toleranţă zero faţă de violenţă!"

 

 

Categoria în care se încadrează proiectul: cetăţenie democratică;

Perioada de derulare:1 noiembrie 2011-20 iulie 2012;

Nivelul propus: preşcolar-primar-gimnazial-liceal

Aplicant: : Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Slobozia, judeţ Ialomiţa

Parteneri: 36 de școli . Din judeţul Prahova sunt 5 parteneri, unul dintre ei fiind Școala cu clasele I-VIII " Grigore Moisil" Ploiesti.

Echipa de proiect:

·         Prof. Anda Marcu- director;

·         Prof. Mihaela Morcovescu- director adjunct;

·         Prof. Cătălina Georoceanu ;

·         Prof. Marin Subţirelu;

·         Prof. Elena Samson;

·         Prof. Laura Radu;

 

ARGUMENT

       Deoarece în „de azi" s-au amplificat cazurile de violenţă în rândul elevilor în toate formele sale (verbală şi fizică) este necesar să acţionăm acum, până nu este prea târziu. În acest scop am elaborat acest proiect antrenând parteneri din alte şcoli şi instituţii interesate în eradicarea acestui fenomen ce tinde să se generalizeze în şcolile noastre şi în societate.  Activităţile din proiect oferă alternative educationale, şcolare şi extraşcolare pentru prevenirea si combaterea fenomenului violentei din mass-media, din spatiul social si scolar din randul elevilor ce fac parte din grădiniţe, şcoli şi licee din judeţul Ialomiţa şi alte judeţe  din ţară.

       Acest proiect îşi propune totodată, o abordare interdisciplinară (limba româna, cultură civică, educaţie civică, consiliere şi orientare, informatică, desen, abilităţi practice) din perspectiva polarizării eficienţei acestuia în rândul elevilor şi al cadrelor didactice.

 

 

REZUMATUL PROIECTULUI

    A. Tipul activităţilor din cadrul proiectului :

              Proiectul de faţă îşi propune prin acţiunile pe care le conţine să sensibilizeze elevii, adulţii, mass-media şi reprezentanţii instituţiilor partenere şi să acţioneze printr-un efort conjugat în prevenirea şi combaterea la nivel microsocial (grupurile şcolare, şcoala) şi la nivel macrosocial (comunitate) a fenomenului violenţei.

               Acţiunile pentru elevi din proiect sunt: dezbateri de grup, conferinţă,  concurs şi expoziţie colaje şi afişe, prezentare multimedia audio, PPT-uri cu foto şi film,  concurs sportiv, concurs de eseuri şi desene în acuarela.

         B. Numar de elevi implicaţi direct: 900 elevi din 36 şcoli partenere şi şcoala gazdă

   C. Activităţile propuse pentru elevi şi cadrele didactice  sunt următoarele:

·         Activitatea de lansare a proiectului, la nivel de judet, cu participarea reprezentantilor institutiilor partenere din comunitate.

·         Activitate de prevenire şi informare pentru elevi organizată la nivel local/judeţ şi susţinută de reprezentanţii Poliţiei Municipiului şi ai Poliţiei de Proximitate.

·         Concursul Naţional ,,Să exmatriculăm violenţa din jurul nostru!", concurs de colaje şi afişe (ediţia a II-a) şi organizarea unor expoziţii locale, judeţene  de afişe şi colaje pe teme antiviolenţă în toate mediile (derulate conform diagramei ativităţilor în fiecare şcoală) şi o expoziţie finală, organizată la nivel naţional cu prezentarea afişelor şi colajelor selectate şi  realizate în fiecare şcoală în cadrul specific organizat la Centrul Cultural Unesco ,,Ionel Perlea" din Slobozia. Acţiunea vizează participarea elevilor din toate nivelurile şcolare (preşcolari, şcolari şi liceeni) din toate şcolile partenere (din judeţul Ialomiţa, celelalte judeţe din ţară).

·         Activitate educativă la nivel local/judeţean pentru elevi şi cadrele didactice ,,Dezvoltarea comportamentelor asertive pe baza negocierii interpersonale în situaţiile conflictuale". Prezentarea metodei peer-mediation între elevi.

·         Simpozionul Naţional ,,Nonviolenţa în şcoală şi în spaţiul comunitar" secţiunile desene ale copiilor (pentru preşcolarii şi şcolarii mici) şi de eseuri pe teme antiviolenţă (ediţia I) pentru şcolarii mari şi elevii de liceu, concurs deschis pentru elevii din şcolile partenere dar şi pentru alte şcoli din alte judeţe ale ţării. În cadrul acestui simpozion, cadrele didactice vor putea trimite referate sau recenzii ale unor cărţi care tratează problematica stopării sau prevenirii violenţei în şcoală, în comunitate. Toate lucrările elevilor şi ale cadrelor didactice vor fi adunate într-un volum/publicaţie electronică cu ISBN.

·         Activitatea permanentă de monitorizare online (pe blog, email şi pe yahoo. group-ul proiectului) a realizării activităţilor din proiect cu ajutorul managerilor şcolari şi al coordonatorilor locali din proiectul nostru.

·         Evaluarea finală a proiectului - moment de bilanţ  pentru elevi şi cadrele didactice realizat în cadrul Conferinţei Naţionale ,,Exemple de buna practica in domeniul prevenirii şi combaterii violenţei, din şcoala nostră" şi schimbul de experienţă  pentru cadrele didactice desfăşurat la şcoala iniţiatoare a proiectului - Şcoala cu clasele Nr. 3 Slobozia, Ialomiţa.

                      

 

 


Proiectul multilateral Comenius "Copacul curcubeu"

Din luna august 2011 până în luna iulie 2012 la Şcoala cu cls. I-VIII „Grigore Moisil", Ploieşti  se va derula Proiectul multilateral Comenius intitulat "Copacul curcubeu" (Rainbow tree), finanţat de Comisia Europeană, prin intermediul A.N.P.C.D.E.F.P..

Ideea acestui proiect a fost sugerata de elevi si de parintii acestora in cadrul unor seminare desfasurate in aer liber. Astfel, am aflat ca parintii si copiii sunt foarte interesati de organizarea si desfasurarea activitatilor in aer liber, cu ajutorul carora sa invete "facand", prin explorare, de la natura, sa invete cum sa protejeze, sa iubeasca natura si sa respecte natura. Scoala a venit in intampinarea dorintelor lor incluzand in oferta educationala a anului scolar 2011-2012 un optional numit "Copacul curcubeu".

 

Aceasta idee a fost impartasita comunitatii educationale europene. Astfel, o tema unica va fi abordata prin prisma diversitatii geografice, istorice, lingvistice, artistice, culturale, si sociale a sapte tari, reprezentate de scolile:

  • Meynell Nursery and Primary School, Sheffield, UK
  • Yunus Emre İlköğretim Okulu, Istanbul, Turcia
  • Escola La Ginesta, Calafell, Spania
  • Ecole communale de Seneffe - Implantation "Les Marronniers", Belgia
  • Dimotiko Scholeio Aradippou 2, Cipru
  • Hofsstaðaskóli, Garðabær, Islanda

 

Este un proiect destinat educatiei pentru mediu si se adreseaza elevilor, parintilor acestora si profesorilor de la ciclul primar si gimnazial. Acesta presupune desfasurarea  unei serii de activităţi educaţionale transdisciplinare prin care copiii sa  se apropie de natură, de plante, cu curiozitate, cu dorinţa clară de a cunoaşte mai multe, dar şi cu dorinţa fermă de a înţelege, de a proteja, de a respecta, de a iubi natura. Toate acestea se realizeaza prin abordarea copacului atat prin prisma stiintelor cat si a artelor, literaturii, istoriei si traditiilor dintr-o perspectivă nouă, personalizată, adaptată fiecărui copil în parte, dar şi provocărilor la care acesta trebuie să facă faţă: cantitatea enormă de informaţie accesibilă, capacitatea de a manevra informaţia, necesitatea de a lucra eficient atât singur cât şi în echipă, capacitatea de adaptare la schimbările de orice natură. Astfel, profesorul se va transforma din cel care transmite cunostinte, informatii, in cel care il indruma pe elev sa le descopere singur, sa le selecteze, organizeze si sa opereze cu ele in diferite contexte.

Proiectul se structureaza in 7 etape care, pentru a fi mai aproape de sufletele copiilor,  se vor derula in jurul unei povesti create de ei, personajul principal fiind "Copacul curcubeu". El se va naste si va creste odata cu proiectul cand, inca de la inceput, copiii din fiecare scoala partenera vor planta sau adopta cate un copacel. Povestea o va incepe  "Copacul curcubeu" din Romania, fiecare copac-partener adaugand apoi cate un capitol nou povestii. Astfel, unul din produsele finale va fi povestea Copacul Curcubeu. Copaceii vor "vorbi" prin intermediul copiilor, profesorii avand rolul de a adauga activitati care sa ajute copaceii sa creasca frumos si vigurosi. Toate materialele didactice se vor regasi intr-un alt produs final, un ghid metodic adresat profesorilor. 

Pana acum elevii au cules informatii despre tarile din care provin scolile partenere in proiect  si au realizat desene de prezentare a propriei scoli,. Ei eu parcurs prima etapa a proiectului, "Viata copacului". Pe parcursul acesteia au identificat speciile de copaci din arealul scolii, numarul acestora, au observat si studiat alcatuirea copacului si rolul partilor componente ale acestuia. Au vizitat padurile din apropierea orasului unde s-au intalnit cu specialisti care le-au prezentat speciile de copaci specifice zonei de campie. Desigur, in cadrul campaniei "Let's do it, Romania" au participat, alaturi de parinti, la ecologizarea padurii din localitatea Paulesti.

Se spera ca la finele proiectului, partenerii implicati sa fie buni ocrotitori ai copacilor, sa cunoasca mai bine natura si legile ce-i guverneaza echilibrul, sa reflecteze mai profund inainte de a hotari distrugerea unui copac.

25.jpg
26..jpg
27..jpg
28.jpg

Coordonator proiect.

Prof.inv.primar. Alina Maria Nica

 

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one